DxO Optics Pro 9 Elite

Den franske raw-konverter gør det nemt at få flotte resultater uden objektivfejl og med gode farver og lysforhold, og så er den blevet udstyret med en helt ny støjfjerner.

#Programmer #DxO
8.0

Det store slagnummer i den nye version af Optics Pro er støjfjerneren kaldet PRIME, der analyserer billederne til bunds og fjerner støjen. Det er dog en tidskrævende proces.

Med PRIME tog det os et minut og 40 sekunder at konvertere et billede, mens det tog otte sekunder uden. Til sammenligning var Lightroom fire sekunder om opgaven. Til gengæld er støjfjerningen ret forrygende med PRIME, der overgår Lightrooms støjfjerner. I Lightroom skal man selv justere, og lader man støjfjerningen tage hårdt fat, går det ud over detaljerne. På standardindstillingen i Optics Pro 9 får man et virkelig flot resultat stort set uden støj, og programmet tilpasser selv doseringen, ligesom det som standard fjerner optiske fejl ud fra oplysninger om kamerahus og objektiv.

DxO hævder, at programmet er blevet hurtigere til at opdatere eksempelbilledet, når man flytter på skydeknapper, men man må stadig vente et lille sekund. Det er irriterende og ikke noget, man oplever i Lightroom.

Konklusion

Giver flotte resultater med de automatiske justeringer, der tilpasser lys, fjerner objektivfejl og meget andet, og mulighederne for justeringer er omfattende. Den nye støjfjerner er i en klasse for sig, og med den flotte billedkvalitet kan man godt leve med de lidt lange ventetider.

Specifikationer

Mærke
DxO