GIMP 2.10

Omfattende og gratis billedbehandlingsprogram, som tilmed er på dansk. Der er for meget, GIMP ikke kan, blandt andet arbejde med raw, og læringskurven er stejl.

af Gearguiden #Programmer #GIMP
8.3

Gimp er et gratis billedbehandlingsprogram skabt af og for fotoentusiaster. Det kan hentes til både Windows, OS X, Linux og Unix fra gimp.org. I de første versioner var GIMP ret nørdet, men nu har det fået en Photo-shop-lignende, sammenhængende brugerflade, selv om menuer og genvejstaster er helt deres egne. GIMP installerer sig nemt og uproblematisk på dansk, og hvis du vil, kan du tilpasse det helt ned i detaljer. Du kan blandt andet ændre ikonstørrelse. Det er muligt at arbejde i lag, og der er i menupunktet Farver en håndfuld klassiske billedbehandlingsværktøjer til ikke bare at justere farver, men også lys. Værktøjerne kommer dog i præcision og mangfoldighed ikke i nærheden af Adobes programmer. Desuden skal man vente lidt, før man kan se effekten af de ændringer, man foretager.
Rigtig mange funktioner handler om at vride, dreje, perspektivere, male og lignende, og GIMP kan ikke åbne raw. Det kræver en tur omkring gratisprogrammer som Darktable eller RawTherapee. Der er dem, der elsker Gimp, og det er selvfølgelig prisværdigt, at det er gratis og på dansk, men man får ikke helt den samme brugervenlighed og de samme muligheder som i betalingsprogrammer.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Der er dem, der elsker Gimp, og det er selvfølgelig prisværdigt, at det er gratis og på dansk, men man får ikke helt den samme brugervenlighed og de samme muligheder som i betalingsprogrammer.

Specifikationer

Mærke
GIMP