MAGIX Xara Photo & Graphic 2013

Der er kun 12 ikoner i værktøjskassen, men til gengæld dækker ét af dem over hele ti forskellige funktioner, nemlig Crop, Clone Stamp, Levels og syv andre vigtige værktøjer.

af Gearguiden #Programmer #MAGIX
7.7

Som navnet antyder, har dette program flere funktioner. Det kan nemlig både billedbehandle og bruges til illustrationer og layout. Der er fx et galleri af forskellige designs til kort, foldere og lignende, man kan gå i gang med at udfylde.
En meget nyttig detalje er, at man med et klik i menuen kan omstille programmet mellem at vise farverne, som de ser ud på en skærm, og som de vil komme til at se ud på det færdige print. Der er kun 12 ikoner i værktøjskassen, men til gengæld dækker ét af dem over hele ti forskellige funktioner, nemlig Crop, Clone Stamp, Levels og syv andre vigtige værktøjer. Disse værktøjer burde have hvert deres ikon, så på dette punkt er programmet lidt besværligt at bruge. Hvis man ved, hvad man leder efter, er de vigtigste værktøjer til billedbehandling dog til stede.
Alligevel sætter programmet sig mellem to stole. Er man ude efter et avanceret billedbehandlingsprogram, er MAGIX Xara en letvægter. Er det derimod et simpelt billedbehandlingsprogram til at tilpasse digitale fotos til tryksager og hjemmesider, savner programmet den helt enkle brugervenlighed. Selv om en opgave ser nem ud, skal der alligevel klikkes længe og målbevidst med musen, før man når det ønskede resultat.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Photo & Graphics Designer giver fin mening som layoutprogram med en integreret mulighed for at tilpasse fotos til grafik. Som ren billedbehandler er det dog for primitivt.

Specifikationer

Mærke
MAGIX