Microsoft Windows 8 Pro

Med to brugerflader i samme styresystem er der skabt basis for bøvl. Der er dog klare fremskridt, som gør Microsofts nye hybrid attraktiv.

#Programmer #Microsoft
8.8

Windows 8 er alt andet end en ordinær opgradering. Microsoft har groft sagt smækket en ekstra, ny brugerflade oven på det velkendte skrivebord og optimeret den til berøringsfølsomme skærme. De har også skabt en række miniprogrammer helt i stil med de apps, du kender fra iOS og Android. Denne nye brugerflade er nem og elegant at betjene med fingrene og fungerer godt visuelt. Det er fint, så længe man vil læse nyheder eller skrive e-mails, men så snart man skal i gang med de lidt mere komplicerede opgaver – som fx billedbehandling – ryger man over i den velkendte Windows-brugerflade med skrivebordet. Dette skift mellem de to brugerflader er ret forvirrende i starten, men med lidt god vilje vænner man sig til den ufikse løsning. For heldigvis byder Windows 8 på flere forbedringer. Stifinder har nu en række ikoner, så man fx nemt kan kopiere billeder fra en mappe til en anden. Styresystemet starter også langt hurtigere, og det bruger færre ressourcer.

Konklusion

Windows 8 kræver tilvænning, men kører ens på både pc og tablet-computer. Systemet er lidt forvirrende med de to brugerflader. Til gengæld er det hurtigt og har fået flere små, men meget brugbare, forbedringer.

Specifikationer

Mærke
Microsoft