ON1 Photo RAW 2019

En god raw-konverter til en stærk pris. Mange avancerede funktioner og god brugervenlighed. Ingen særskilte moduler til fx print eller web. ­Langsom ved eksport af færdige billeder.

af Gearguiden #Programmer #ON1
8.8

Den første umiddelbare fordel ved ON1 er, at programmet ­tager udgangspunkt i computerens mappestruktur, og ­derfor er du hurtigt i gang med organisering og billedbehandling. Du har endda også adgang til billeder i skyen, fx i Dropbox. Flere af funktionerne er opbygget lige så overskueligt som i Lightroom, fx Details og Lens Corrections.
Et andet fortrin i forhold til Lightroom er, at du kan ­arbejde i lag – ikke mindst med den nye funktion Auto Align Layers. Her kan ON1 automatisk rette en stribe billeder præcist op, så du kan flette dem sammen og fx male en person frem flere steder i billedet med maskeringsværktøj og lag. Det fungerer godt. Den nye Focus Stacking-funktion er desværre ikke lige så imponerende. Selv om det lykkedes at sammensætte fem raw-filer med forskellig fokus til ét billede på 20 sekunder, var virkningen skuffende med grimme pixelerede områder. Vil du kopiere dit Lightroom-katalog til ON1, kan det ske med få klik, og du kan endda få dine justeringer og Collections med over. For inkarnerede Lightroom-brugere skal der formentlig endnu mere til at skifte side, men for fotografer, der gerne vil slippe for en abonnementsordning, er ON1 et stærkt bud.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

For inkarnerede Lightroom-brugere skal der formentlig endnu mere til at skifte side, men for fotografer, der gerne vil slippe for en abonnementsordning, er ON1 et stærkt bud.

Specifikationer

Mærke
ON1