onOne Software, Perfect Photo Suite 8 Premium Edition

Version 8 af dette program til billedbe-handling har fået stærke funktioner til at styrke kontrasten og fremhæve detaljerne på eminent vis. Ikke alt er dog helt perfekt.

#Programmer #onOne
8.3

Denne store softwarepakke har især fået stærke funktioner til at forbedre kontrast og klarhed. Især nyheden Dynamic Contrast imponerer, da man let kan styre kontrasten i henholdsvis de små og mellemstore detaljer samt de større flader, og det gør det let at give fx landskabsbilleder en masse ekstra klarhed og struktur. Effekten HDR er også et stort plus, da man meget lettere end i fx Lightroom kan tilføje struktur, klarhed og et drømmende skær til billedet. Det er desuden nemt at begrænse effekten til fx mellemtoner, højlys eller skygger, ligesom man kan udvælge det ønskede toneområde i motivet. Det er dog forvirrende, at man kan arbejde med lagene i to forskellige moduler, hvor tingene endda ikke fungerer helt ens. Det nye modul Enhance, hvor man kan lave basale justeringer af lys, kontrast og farver, giver ikke meget mening, hvis man har fx Elements. Til gengæld er modulet B&W rigtig godt til at konvertere til sort-hvid, mens Portrait gør et fint stykke arbejde med at udglatte huden på portrættet.

Konklusion

De nye, stærke effekter til at forbedre kontrast, klarhed og detaljer i Perfect Effects imponerer, og så får du avancerede funktioner til sort-hvide fotos. Premium Edition virker både som selvstændigt program og plug-in, men plug-in-versionen til 704 kroner er et bedre køb.

Specifikationer

Mærke
onOne