Paint.net 3.5

Der er tale om et simpelt program, der har de mest grundlæggende funktioner koblet sammen med gode genvejstaster, som gør arbejdet lidt hurtigere.

#Programmer #Paint.net
7.8

Paint.net blev oprindeligt skabt i samarbejde med Microsoft som et alternativ til deres simple Paint-program og er vokset til en overskuelig billedbehandler. Man kan endda finde en rimelig dansk oversættelse på internettet. Der er tale om et simpelt program, der har de mest grundlæggende funktioner koblet sammen med gode genvejstaster, som gør arbejdet lidt hurtigere.
Vi savner dog fx markeringsværktøjet Lasso Tool. Og ikke alle funktioner er helt til at forstå. Eksempelvis skal du skanne ind i programmet via menupunktet Filer, Acnmod, hvad det så end betyder. Paint.net kunne ikke genkende vores kortlæser, så vi måtte bruge usb-kabel for at importere billeder fra kameraet. Alternativt må man kopiere fotos til computeren via styresystemet og så åbne dem.
Funktionaliteten er også på andre punkter begrænset, selv om der fx er Curves-funktion. Værst er det, at man ikke kan arbejde i raw, men også lag-funktionen er primitiv. Man kan ganske vist arbejde i lag, og der er adgang til blandingseffekter og gennemsigtighed via Opacity, men der er ingen justeringslag eller masker, som ellers er noget af det, der giver arbejdet med lag stor mening. På plussiden tæller, at det er muligt at opdatere Paint.net direkte fra programmet.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Et lille, godt og stabilt gratisprogram. Der er ingen raw-konverter, og manglen på justeringslag samt masker trækker meget ned i forhold til den krævende fotoentusiast.

Specifikationer

Mærke
Paint.net