Phase One Capture One Pro 12

Raw-konverteren Capture One Pro har endelig fået maskeringsværktøjer som Lightroom, og den bruger dem endnu smartere end konkurrenten.

af Gearguiden #Programmer #Phase One
8.9

Phase One Capture One Pro 12 er en fantastisk raw-konverter, der fremstår med en ny og forbedret brugerflade med nye ikoner og en opbygning, der gør det nemmere at finde rundt. Og det er tiltrængt – ikke mindst fordi indlæringskurven med dette professionelle program er ganske høj. De nærmest uendeligt mange justeringsmuligheder, Capture One Pro 12 har at byde på, kan virke svimlende, og det tager tid at lære programmet at kende. Men når nøden er knækket, har du perfekte muligheder for at justere dine billeder.
Brugerfladen og tastaturgenvejene kan du tilpasse præcis efter dine behov, hvilket giver en meget fin fleksibilitet i forhold til de motiver, du arbejder med.
En af de største nyheder i version 12 er maskeringsværktøjerne Linear Gradient Mask og Radial Gradient Mask, der gør det muligt at udvælge, hvilke områder justeringerne skal tage fat i, samt Luminosity Mask, hvor man vælger kun at påvirke en bestemt lysstyrke.
Redskaberne går hånd i hånd med muligheden for at arbejde i lag, hvilket konkurrenten Lightroom ikke har. Du kan oprette masker i egne lag, så du nemt kan justere gennemsigtigheden eller slå justeringen fra. Det fungerer virkelig godt.
Hastigheden under import, eksport og justering er fin. Det tog os fem minutter og 54 sekunder at importere 2000 raw-filer. Efterfølgende gik der 40 minutter, før der var dannet miniaturer af dem alle. Vi kunne dog arbejde på andre fotos imens.
Capture One kan købes til evigt eje for 2605 kroner, eller du kan abonnere for 179 kroner om måneden. Det er dog en høj pris, da et abonnement på Lightroom og Photoshop koster næsten det halve.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Capture One Pro 12 rummer optimale muligheder for præcis justering af eksponering og farver. De nye maskeringsværktøjer er virkelig gode.

Pris og indlæringskurve er høj. Derfor er Lightroom Classic CC og Photoshop stadig det mest attraktive valg for amatørfotografen.

Specifikationer

Mærke
Phase One