Phase One Capture One Pro 7

Vi havde forventet konvertering i topkvalitet fra Capture One, der dog overraskede med en gennemsnitlig præstation, når det kom til korn og til at hente detaljer frem i skygger og højlys.

af Gearguiden #Programmer #Phase One
8.5

Capture One Pro er studiefotografernes favorit. Her kan man ligesom i Lightroom lave tethered optagelse, altså optage direkte fra kamera til computer og lægge presets ind i raw-konverteringen, så billederne nærmest er klar til brug med det samme. Man kan få optagelserne trådløst overført til iPad samtidig. Capture One fungerer også fint som almindelig raw-konverter. Man skal dog være forberedt på en ganske stejl indlæringskurve, der ikke bliver mindre svær af, at centrale funktioner skal klikkes frem i forskellige vinduer. Benytter man to skærme, kan man dog trække vinduerne over i skærm to. Det er praktisk. Den stejle læringskurve dækker dog over, at når man mestrer programmet, giver det mange muligheder. Vi havde forventet konvertering i topkvalitet fra Capture One, der dog overraskede med en gennemsnitlig præstation, når det kom til korn og til at hente detaljer frem i skygger og højlys. Til gengæld er mulighederne for at give ekstra skarphed særdeles gode, uden at der kommer synlige bivirkninger som skygger i overgange mellem lyst og mørkt. Databasen er godt opdateret med kameraer og objektiver fra især Canon og Nikon. Capture One fås i en let neddroslet udgave, kaldet Capture One Express, til yderst rimelige 375 kroner. Man må dog undvære fx fjernstyret optagelse.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Som karaktererne afslører, er der her tale om et virkelig godt program, der dog er svært at mestre, og som er ganske dyrt. Det er avanceret og har gode muligheder for at give billederne ekstra skarphed.

Specifikationer

Mærke
Phase One