PSE2018_3in_boxshot_3D_shadow

Photoshop Elements 2018

Adobe er traditionen tro klar med en ny, årlig version af Elements. Programmet er stadig et stærkt værktøj, men vi savner den store opgradering.

#Programmer #Photoshop
8.8

Photoshop Elements 2018 er den 16. i rækken, men overraskende nok er navnet ikke Elements 16. Med det nye navn skulle man tro, at 2018 ville være året, hvor Adobe virkelig ville fylde programmet med nye, avancerede funktioner. Desværre begrænser de væsentligste nyheder sig til effektmageri under fanen Guided. Her kan man fx lave dobbelteksponeringer og akvareller, hvilket Elements dog klarer virkelig godt. I Organizer er der flere nyheder, herunder funktionen Auto Curate, hvor Elements kan udvælge de bedste skud i en mappe, og det virker fint, hvis det skal gå stærkt.

Elements er stadig et godt program til både billedbehandling og organisering. Brugerfladen er identisk med forgængeren, hvilket vil sige, at den både er intuitiv og let at overskue.

Der er ingen tvivl om, at Adobe med Elements bruger flest ressourcer på at gøre det så enkelt som muligt at lave lynhurtig billedbehandling og skabe flotte effekter med et snuptag. Faktisk er der nu 49 muligheder under Guided. Det er bare lidt ærgerligt, at den ellers udmærkede raw-konverter ikke er blevet udbygget med flere af de muligheder, vi kender fra både Photoshop CC og Lightroom, hvor man fx kan rette objektivfejl. Det  gælder også de værktøjer og 3D-muligheder, som CC-udgaven er fyldt af, fx Pen Tool. Det ville gøre det endnu sjovere for entusiasten.

Da man med et CC-medlemskab kan få både Photoshop CC og Lightroom CC for 92,50 kroner om måneden – altså 1110 kroner om året, er Elements ikke længere det billige alternativ til storebror. Det giver dog fin mening at købe Photoshop Elements sammen med videoprogrammet Premiere Elements, da en pakke med de to programmer kun koster 1162,50 kroner.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Stabilt og stærkt program til billedbehandling med en fin raw-konverter. Brugervenligheden er i top, og de kreative indslag er gode.
Selv om raw-konverteren er god, savner vi flere funktioner og introduktion af flere avancerede muligheder. Prisen ligger tæt på Creative Cloud.

Specifikationer

Mærke
Photoshop