PictureCode Photo Ninja

Den nye, seje dreng blandt klassens raw-konvertere får topkarakter for fotos, men det er tydeligt, at vi har med første version at gøre.

#Programmer #PictureCode
8.3

PictureCode, som er kendt for støjfjerneren Noise Ninja, står også bag raw-konverteren Photo Ninja, der leverer klare fotos. Motiver bliver konverteret både troværdigt og indbydende med en detaljegrad, som er helt i topklasse.
Programmet har desuden en funktion kaldet Smart lighting til automatisk at justere lysbalancen og redde højlys, og den fungerer virkelig godt. Farveprofilerne giver mættede nuancer, der især klæder landskabsbilleder.
Desværre er der også tegn på, at dette er første version. Der dukker meget støj frem, når man lysner skyggefyldte områder i forhold til fx Lightroom 4. Og ofte bliver reddede højlys tonet i uheldige farver som fx lys pink, som man må fjerne igen ved at skrue ned for Color Recovery. Der skal til gengæld skrues helt op for støjreduktionen, hvis farvestøjen skal væk. Vi savner funktioner som selektive justeringer med pensel eller forløb, ligesom organiseringsdelen er simpel. Man får ikke rettet optiske fejl automatisk, men det kan gøres manuelt.

Konklusion

Konverterer du raw-filer uden de store justeringer, bør du straks hente en prøveversion af Photo Ninja. Men har du brug for langt mere avancerede funktioner og justeringer, er denne første version ikke nået helt i mål.

Specifikationer

Mærke
PictureCode