PortraitPro 18 Standard

Et fint program til Mac og pc med optimale redskaber til at perfektionere portrætter. Lav pris. Plug-in-versionen er næsten dobbelt så dyr. Den automatiske maskering kunne være bedre.

af Gearguiden #Programmer #Portrait Professional
8.8

Programmet PortraitPro, der før hed Portrait Professional, er lavet til portrætfotografer og imponerer på flere punkter. Det udnytter nu såkaldt AI, altså kunstig intelligens baseret på tusindvis af fotooptagelser, til at registrere øjne, mund, næse, hår, øjenbryn og ansigtsform for at komme med sit bedste bud på korrektioner helt automatisk. Det virker overraskende godt. Det samme gælder den automatiske justering af hudtoner. Da vi testede med portrætter, som havde en rødlig ansigtskulør, ramte programmet et ret naturligt leje. Alle justeringer kan finpudses via et væld af skydeknapper. Her kan man gå helt ned i detaljerne og justere former på alle ansigtets elementer og fx tilføre lys fra en ringflash i øjnene – eller endda makeup. Man skal holde tungen lige i munden, så resultatet ikke bliver for skørt. Det er også muligt at fritlægge motivet og indsætte en ny baggrund. Her er autofunktionen ikke optimal, men med penselværktøjer kan man opnå et fint resultat. Det er godt, at man kan gemme presets til en anden gang. Standard-versionen kan ikke bruges som plug-in til Photoshop og Lightroom. Det kan Studio-udgaven til 597 kroner, som også kan håndtere raw-filer.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Standard-versionen kan ikke bruges som plug-in til Photoshop og Lightroom. Det kan Studio-udgaven til 597 kroner, som også kan håndtere raw-filer.

Specifikationer

Mærke
Portrait Professional