Skylum Luminar 2018

Det er uhyggeligt nemt at skabe stærke, iøjnefaldende resultater. Man kommer nemt til at havne langt på den anden side af naturlig motivgengivelse.

#Programmer #Skylum
8.9

Hvis du kæmper med at få dine landskabs- eller feriebilleder til at ligne en million med mættede farver og iøjnefaldende effekter, kan Skylum Luminar 2018 være løsningen. Skylum Luminar 2018 er et selvstændigt billedbehandlingsprogram, der reelt er filterbaseret. Har du et landskabsbillede taget en trist, grå dag, kan du trylle det om til en malerisk, diset morgenstemning, hvor solen hæver sig i horisonten. Programmet har skydeknapper til lys og farve a la Lightroom, men det er først, når du fyrer op under filtrene, at Luminar viser sin eksistensberettigelse.
Effekterne har engelske navne og er grupperet som grundlæggende, problemløsende, ­professionelle og kreative. Hvor de tre første stort set leverer det samme som i en fortyndet udgave af Photoshop og Lightroom, er det de kreative filtre, der har noget at byde på. Her er muligheden for at lave “den gyldne time”, “solstråler” og andet godt. En ­irriterende ting er, at hvert filter, du har benyttet, åbner sig med ­skydeknapper i højre side af skærmen. De fylder, og efter kort tid skal man bruge tid på at lukke dem, man ikke længere benytter. Programmet fås til både Mac og Windows, og inden man køber adgang til den fulde version, kan man hente en 14-dages gratis demo.

Konklusion

Det er uhyggeligt nemt at skabe stærke, iøjnefaldende resultater.

Man kommer nemt til at havne langt på den anden side af naturlig motivgengivelse.

Specifikationer

Mærke
Skylum