Topax Impression

For den kunstnerisk anlagte fotograf er Topaz' seneste program en stærk håndsrækning, når man vil opnå realistiske malerieffekter. Det er tilmed hurtigt og nemt at gå til.

#Programmer #Topaz
9.0

Med Adobes seneste opdatering af Photo­shop til version CC (2014), blev filteret Oil Paint skrottet – til stor ærgrelse for dem, der ynder at konvertere fotos til digitale malerier. Set i det lys kommer Topaz Impression som en frelser. Her finder man nemlig hele 47 forindstillinger på klassiske stilarter som eksempelvis Da Vinci Pencil, Monet og Cezanne. Der er også 72 lærredstyper og 14 pensler at vælge imellem. Tilmed er der mulighed for at justere alt fra penselstørrelser til lys og farvenuancer, så man kan lave sin helt egen kunstneriske stil. Det foregår ved hjælp af skydeknapper i en meget intuitiv og overskuelig brugerflade.

Når man har åbnet et foto, kan man på miniaturer med det samme se den valgte effekt. Virkningen er meget naturtro, uanset om man vælger blyantstegning eller maleri. Er man glad for de kunstneriske filtre i Photoshop Elements, så bliver benene revet væk under en i Topaz Impression, der både fungerer som selvstændigt program og plug-in til fx Photoshop.

Konklusion

Topaz Impression fungerer perfekt med Photoshop som plug-in eller som selvstændigt program. Brugerfladen er lige til at gå til, og de mange effekter tilføres billederne på en meget realistisk måde. Prisen er lidt høj, hvis man kun sjældent har brug for malerieffekter.

Specifikationer

Mærke
Topaz