Manfrotto PIXI mini tripod

Med Manfrottos nye ministativ kan man lynhurtigt indstille og låse kuglehovedet. Og så gemmer det på en smart ekstrafunktion til videooptagelse.

#Stativer #Manfrotto
9.2

PIXI lever op til alle de krav, man kan stille til et bordstativ. Det er blot 13,5 centimeter højt, og vægten er sølle 230 gram. Det medfølgende kuglehoved er i rustfrit stål og takket være en smart rød knap kan man med et enkelt tryk løsne og indstille kuglehovedet, som så låses fast igen, når man slipper knappen. De tre ben er lavet i fiberplast, hvilket er med til at holde stativets vægt nede, og alle tre ben har skridsikre gummifødder. Ministativet egner sig bedst til de mindste spejlrefleks- eller systemkameraer, da det maksimalt kan bære en vægt på et kilo. Lange objektiver kan stativet heller ikke håndtere, da optikkens længde ikke må være mere end 8,5 centimeter, da stativet ellers risikerer at vælte. Vi monterede dog forsøgsvis et semiprofessionelt Canon EOS 7D med kitobjektivet 18-55mm og tog en stribe fotos uden problemer. Noget nær genialt er det desuden, at stativet i sammenklappet tilstand kan benyttes som et håndgreb til kameraet, hvilket især er ideelt, når man optager video.

Konklusion

Manfrotto PIXI er øjeblikkets bedste bordstativ. Vægten er blot 230 gram, og kuglehovedet er skabt i rustfrit stål og nemt at løsne og stramme. Gummifødderne sørger for, at benene ikke skrider, og stativet kan bruges som håndgreb. Det er smart!

Specifikationer

Mærke
Manfrotto