Sirui T-2205X

Mange forbinder kinesiske stativer med Noget billigt skrammel. Kulfiberstativet her gør fordommene til skamme.

#Stativer #Sirui
8.4

Lige fra man åbner den eksklusive kasse i kraftigt, sort pap med kulfiberdrømmen af et stativ, får man indtryk af, at man her har fat i topkvalitet fra et af de store, kendte mærker, men det har man ikke. Stativet hedder Sirui, og det er kinesisk. Modellen T-2205X virker kvalitetsmæssigt overbevisende, og så er den ikke større end en stor sodavandsflaske. Det er komfortabelt, at stativet er så lille og let, kun 0,8 kilo vejer det.
Stativet kan foldes på en smart måde, så det kun fylder længden af et ben.
Trods den kompakte størrelse er der i den medfølgende taske lige akkurat plads til et monteret kuglehoved, når stativet er foldet sammen. Det kun 34 cm høje stativ kan udvides til godt halvanden meter. De sidste ti cm sker ved at skrue en løs del på søjlen, hvilket ikke er optimalt. Med et DSLR-kamera og en tung tele bliver benene lidt bløde på grund af de mange led.
Det er smart, at gummifødderne har indbyggede spikes, man kan skrue frem. Stativet koster kun det halve af tilsvarende stativer fra mere kendte mærker.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Sirui giver med T-2205X topkvalitet til en fornuftig pris. Et mindre minus er, at der følger en løs forlænger med, og så er de mange led i benene med til at forringe stabiliteten. Til gengæld er den kompakte størrelse perfekt til ferierejser og fototure.

Specifikationer

Mærke
Sirui