AOC U2868 PQU

Markedets billigste 4K-skærm på 28 tommer fra taiwanske Admiral Overseas Corporation imponerede os ved at spille lige op med adskillige dyrere konkurrenter på billedkvalitet og indstillingsmuligheder.

#Tilbehør #AOC
8.7

Markedets billigste skærm fra det mindst kendte mærke kom skidt fra start. Monteringspladen bag på skærmen var fra fabrikken sat omvendt på, så da vi fik monteret foden, stod skærmen på hovedet. Et par minutter med en skruetrækker, og så var det problem løst. Herefter begyndte AOC at tage kegler. Der medfølger kabler, så man kan tilslutte skærmen til alle normale computere. Materialevalget er matsort plastic på alle flader, og selve skærmen er fint dæmpet for reflekser. Man kan betragte skærmen helt ud i en vinkel på 45 grader, uden at lys eller farver påvirkes. Specifikationerne taler om 170 grader, men det holder ikke. Skærmen indstilles via seks berøringsfølsomme punkter nederst til højre på fronten, og der er mange muligheder for at styre både lys, farvetone og gamma, både manuelt og via velfungerende forindstillinger. Selv en mulighed for at styre farvemætning gemmer sig under punktet DCB Mode. Skærmen stod pænt fra fabrikken, men det lykkedes os at trimme billedet, så det kom til at stå endnu tættere på vores reference-skærm. Det svære var at få nuancer i hele gråskalaen og jævne farveskalaer uden at miste glød i de varme farver, herunder hudtonerne, hvilket ikke er unormalt for skærme opbygget med TN-teknologi i selve skærmen.

Konklusion

Markedets billigste 4K-skærm på 28 tommer fra taiwanske Admiral Overseas Corporation imponerede os ved at spille lige op med adskillige dyrere konkurrenter på billedkvalitet og indstillingsmuligheder. Detaljegengivelsen er som andre 4K-skærme i klassen, og responstiden bemærkes ikke ved hverken foto og video.

Specifikationer

Mærke
AOC