Apple iMac med Retina 5K-skærm

Det kom bag på alle, da Apple sprang over 4K-ræset og hoppede direkte til 5K. Computeren har en af de bedste skærme, vi nogensinde har set, og gør dine billeder bedre på flere niveauer.

#Tilbehør #Apple
9.0

Det første, som møder en, når den nye iMac startes op første gang, er et billede af en bjergside så detaljeret, at man ikke kan undgå at bruge et par minutter på at gå på opdagelse. Det er intet mindre end en fantastisk oplevelse. Bjerget står i nationalparken Yosemite, og det er også navnet på Apples nye styresystem, der har fået nyt layout, der ser ufatteligt lækkert ud i 5K. Det store hovednummer er dog skærmen på 27 tommer med 5120 x 2880 pixels – 14,7 mio. i alt. Med så stor en opløsning kan man frygte, at ikoner og tekst bliver mikroskopisk småt, men det bliver aldrig et problem, for alt er tilpasset størrelsen, og skærmen er knivskarp. Billedbehandling er fantastisk, da man kan se så mange detaljer og derfor mere præcist kan følge, hvad skarphed og støjreducering gør. Det er magisk at se, hvordan skarpheden tilføjes i raw-konverteringen, fordi man ikke er hensat til at se et lille udsnit i 100 procent. Prisen er dog høj, og så er det ikke ligetil at udvide harddiskpladsen, der på vores model kun er på en terabyte.

Konklusion

Vi elsker denne iMac for alt det, skærmen gør ved vores billeder. Storslåede landskaber er fyldt med detaljer, og billedbehandlingen er ikke alene en magisk oplevelse, men bliver også mere præcis. Styresystemet er fint afstemt den store opløsning. Kun prisen er uudholdelig.

Specifikationer

Mærke
Apple