anm_iPhone8pl_01

Apple iPhone 8 Plus

Med nye portrætfunktioner og en kvalitet, der så småt bider APS-C-kameraer i haserne, tager Apple et stort skridt mod at gøre det klassiske kamera overflødigt.

#Tilbehør #Apple
9.1

Apple iPhone 8 Plus er fyldt med funktioner, der kan give endnu bedre portrætter. En af de store nyheder er Portrætlys, der lægger indstillinger med forskellige typer studiebelysning ned over et portræt. Effekten er i de fleste situationer minimal. Desuden kan man gøre baggrunden bag personen sort. Den sorte baggrund stiller store krav til, at markeringen af ansigtet er helt præcis, hvad den ikke altid er.

Normalt giver en smartphone et utiltalende perspektiv med store næser og en alt for skarp baggrund, men som på den tidligere model kan man sætte iPhone 8 Plus i portrættilstand, hvor kameraet skifter over på sit andet objektiv, svarende til 57 mm F2.8, og i billeddannelsen gøres baggrunden uskarp. Det fungerer godt og virker også på andre motiver – fx blomster. Benytter man ikke portrætfunktionen, kan man vælge mellem normalobjektivet, som svarer til 29 mm F1.8, eller objektivet på 57 mm. Også her tager billeddannelsen virkelig fat på den gode måde og leverer fremragende og detaljerige billeder med fornem kontraststyring. Eksponeringen er god. Dog skal lyse motiver, præcis som på andre kameraer, have lidt eksponeringskompensation, hvilket er nemt på iPhone. Man skal dog passe på ikke at udbrænde højlysene.

Svagt lys klarer telefonen flot, da den med sit F1.8-objektiv kan køre med lav ISO længere end et kamera med kitoptik, der typisk har en lysstyrke på F3.5. I helt svagt lys er der ingen korn, men støjreduktionen tager hårdt fat. Som altid er blænden fast, mens eksponeringen styres med lukkertid samt ISO, der går fra 20-1250. Opløsningen er på 12,2 mio. pixels, og med tredjeparts apps, som Lightroom til mobilen, kan man optage i raw-format.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Fornem billedkvalitet med mange detaljer og god kontraststyring, og det ekstra teleobjektiv giver fine muligheder til portrætter.
Man skal bruge tredjepartsapps for at optage raw, og hukommelsen kan ikke udvides med et hukommelseskort.

Specifikationer

Mærke
Apple