ASUS PB287Q

Det er ikke alle 4K- skærme på markedet, der virker som om, de er skabt til foto og video, men det gør den elegante ASUS PB287Q.

#Tilbehør #Asus
8.9

Når man åbner sine billeder og videoer på denne skærm, virker det som om, at de øvrige 4K-skærme i denne prisklasse er lavet enten for bare at kunne tilbyde en skærm med så høj opløsning eller for at tilfredsstille dem, der spiller computerspil. Vores ASUS-skærm var fra leverandøren indstillet helt forkert, men for en foto- og videoentusiast var det bare at gå ind i menuen, sætte farverummet til sRGB, og så stod farver, gråtoner og kontrast lige i øjet med pæne, harmoniske farveforløb og den bedste billedkvalitet, vi hidtil har set fra en 4K-skærm med et TN-panel. Skærmen er særdeles velegnet til billedbehandling og har med cirka 120 grader den bredeste betragtningsvinkel, vi endnu har set på en 4K-skærm. Antirefleksbehandlingen er fremragende. Menusystemet skal man vænne sig til. Det er godt og omfattende, men det styres via syv knapper, der sidder bag på skærmen, som man skal betjene uden at kigge. Man føler sig nærmest som en harmonikaspiller, men da man ikke skal bruge menuen ofte, er det til at leve med. I øvrigt er skærmen elegant på skrivebordet i sit matsorte design med en smule struktur, og skærmen leveres med kabler til både HDMI og DisplayPort. Hvis du har en 4K-klar computer uden disse udgange, kan du forvente en reduceret opløsning.

Konklusion

Det er ikke alle 4K- skærme på markedet, der virker som om, de er skabt til foto og video, men det gør den elegante ASUS PB287Q. Farvegengivelse og kontrast er imponerende flot med en meget fin detaljegengivelse. Den er tilmed ganske elegant. Vi vil derfor anbefale, at du ofrer det ekstra, denne skærm koster.

Specifikationer

Mærke
Asus