Vandringer i Himalaya

Forrygende flot fotobog bringer dig helt tæt på eksotiske Himalaya og dets beboere, og du får ny inspiration til portrætter og landskaber. Vi savner dog information om udstyr og fototeknik.

#Tilbehør #Books
8.6

Ole Ejnar Hansen er fotograf og forfatter til bogen Vandringer i Himalaya. Det er en kombineret rejse- og fotobog, der er essensen af forfatterens mange rejser i området siden 1985. Himalaya er verdens største bjergkæde, der strækker sig 2400 km fra Pakistan til Kina, og bogen er fuld af landskaber, som fx stepper, søer, små landsbyer med bedeflag og bjergtoppe, som er indhyllet i tåge og sne.

I løbet af sine mange rejser har forfatteren lært en hel del lokale at kende, og bogen giver et godt indblik i deres anderledes hverdag. Her er fx portrætter af børn og ældre, der arbejder hårdt for at få hverdagen til at hænge sammen. Bogen beskriver meget fint rejsemålet og personerne, vi møder undervejs. Man savner dog hans overvejelser, når han fotograferer. Han skriver fx, at et motiv er taget med kraftig tele, hvilket er meget kortfattet. Her er meget sparsom information om kamera og fototeknik, og det er ærgeligt, for man kunne blive meget klogere på de mange fine motiver.

Konklusion

Indbydende rejse-og fotobog tager læseren med på en personlig rejse til Himalaya og byder på masser af inspiration til landskaber og portrætter. Vi savner dog at høre forfatterens fotografiske overvejelser, der ville løfte læseoplevelsen til et højere niveau.

Specifikationer

Mærke
Books