Canon Macro Ring Lite MR-14EX II

Denne blitz fra Canon giver dig et flot lys uden hårde skygger på næroptagelser. De to separate lamper er en stor force, men man skal være makroentusiast, før den for alvor er prisen værd.

af Gearguiden #Tilbehør #Canon
8.7

Den nye ringblitz fra Canon monteres let i objektivets filtergevind samt blitzskoen. Man kan herefter dreje de to lamper, så det er muligt at få lyset til at komme oppefra og nedefra i stedet for blot fra siden. Det er også et stort plus, at man kan indstille forholdet i lysstyrken mellem de to lamper, så hovedlyset kommer fra den ene, mens den anden leverer et lidt svagere udfyldningslys. Det er klart med til at give flottere billeder, da lyset så falder mere naturligt. Man skal ikke lade sig narre af ledetallet på 14. Det er rigeligt, da man typisk optager helt tæt på, og vi fik god lysstyrke, selv da vi fotograferede ude i tusmørket. På samme måde har blitzen også kraft nok til at skyde med kortere lukkertider end på 1/250 sekund ude i dagslys, hvor det er nødvendigt at aktivere High-speed sync, som koster i lysstyrken. Eksponeringen er sikker, og blitzen er også velegnet til portrætter, hvor den giver en blød og jævn belysning af ansigtet. Det skuffer dog lidt, at blitzen ikke er vejrbestandig den høje pris taget i betragtning.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Denne ringblitz gør næroptagelser til en leg, da du altid er sikret et flot lys, der ellers er en udfordring at opnå med motiver helt tæt på. Systemet med de to lamper fungerer virkelig godt, men prisen er desværre så høj, at man skal være makroentusiast, før det giver mening.

Specifikationer

Mærke
Canon