Dell UltraSharp UP2715K

Apples introduktion af deres nye iMac med en 5K Retina-skærm har udfordret pc-producenterne. Vi har prøvet Dells første 5K-skærm for at se, hvordan den klarer sig, når billederne skal behandles.

af Gearguiden #Tilbehør #Dell
8.3

Dells nye 5K-skærm byder på 5120 x 2880 pixels, eller 14,8 mio. punkter, hvor Full HD har 2,1 mio. Det mangedobler detaljegengivelsen og dermed billedkvaliteten, hvor farvenuancerne tilmed dækker 100 procent af farverummet sRGB og 99 procent af Adobe RGB. Den høje opløsning skal ved 60 Hz fodres med så mange data, at det kræver to Displayport-kabler, der medfølger, og et kompatibelt grafikkort. For at få et godt resultat skal computeren kunne skalere tekst, ikoner og dialogbokse op. Det kan man klare med pixelskalering, der er til rådighed på nogle pc’er samt med Photoshop CC 2014, men ikke i fx Elements.

Dell UP2715K har et skærmbillede af fornem kvalitet med ganske rene farver og fine gråtoner. Kontrasten er god, og betragtningsvinklen er 100 grader, før lys og farve begynder at skifte.

Dell-skærmen, kombineret med en pc, er ikke nødvendigvis billigere end Apples iMac med 5K-skærm, der koster 19.999 kroner. Et passende grafikkort koster nemlig 3000 kroner.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Hvis du ejer en super-pc og et ubegrænset fotobudget, er den nye Dell-skærm med 5K et must, når det gælder billedbehandling. Alle, der er nødt til at udvise bare en smule fornuft i deres investeringer, er indtil videre meget fint tjent med 4K til en tredjedel af prisen. Læs mere om 4K og UHD her

Specifikationer

Mærke
Dell