DJI Mavic 2 Pro

DJI har opkøbt hæderkronede Hasselblad, og det er der kommet en fantastisk drone ud af fyldt med fede funktioner. Men kan kameradelen være navnet bekendt?

af Gearguiden #Tilbehør #DJI
9.4

DJI Mavic 2 Pro kunne måske ligne et uægte barn af en kinesisk far og en svensk mor. Fotobranchen har flere gange budt på giganter, der sælger deres fornemme varemærke på licens, der så klistres på mindre lødige produkter. Men da dronegiganten sidste år købte en stor del af Hasselblad, var det mere end markedsføring. Kameraet i Mavic 2 Pro er det bedste i sin klasse, og i modsætning til den oprindelige Mavic Pro er billederne nu så detaljerede, veleksponerede og farveægte, at de i modsætning til dem fra forgængeren ikke minder om skud fra en ældre mobiltelefon. De er nærmere som dem, man får ud af et godt kompaktkamera. Sensorstørrelsen på en tomme er fire gange større end før, så også billeder i aftenbelysning leveres med overraskende mange detaljer og fin skarphed, det lille kamera taget i betragtning.
Blænden kan nu stilles manuelt, og på F8.0 fik vi udmærket detaljering hele vejen igennem vores landskabsbilleder.
Også på andre områder står forbedringer og nyheder i kø. Vi opnåede en batteritid på 27 minutters flyvning i kraftig blæst, hvor dronen imponerende nok flyver endnu mere upåvirket end med tidligere modeller. Vi nåede i øvrigt en topfart på 73,2 km i timen med vinden i ryggen.
Dronen kan lave timelapse, der automatisk sættes sammen til spektakulære film, og videokvaliteten i 4K-opløsning er også meget overbevisende med den fine H.265-komprimering og en mia. farver.
Man styrer nemt dronen via den gode fjernbetjening og den solide app “DJI Go 4”. Her kan man blandt meget andet vælge ActiveTrack, der får dronen til at følge efter motiverne og filme dem – selv når de kortvarigt forsvinder bag fx et træ.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Bedste drone under 20.000 kroner. Proppet med forbedringer af billedkvalitet, funktioner, app, indbygget hukommelse, mindre larm og meget mere.

Kollisionssensorerne på siden virker kun med visse funktioner, og vi oplevede jævnligt, at alle sensorer blev inaktive, når dronens vinkel blev påvirket af vind.

Specifikationer

Mærke
DJI