DJI Mavic Mini

For første gang nogensinde kan man få en ægte DJI-drone til blot 3000 kroner.

af Gearguiden #Tilbehør #DJI
9.0

For første gang nogensinde kan man få en ægte DJI-drone til blot 3000 kroner. Mavic Mini afløser Spark, der hidtil var begyndermodellen, men den var noget dyrere ved lancering og gjorde os til tider utrygge, da vi alt for nemt mistede forbindelsen på selv korte afstande. Det er noget bedre med den nye Mini, som vi i 25 meters højde og med frit udsyn har haft ude på knap 800 meters afstand. Med træer eller bygninger i vejen oplevede vi dog, at rækkevidden røg ned til blot 50 meter, men den utrygge fornemmelse fra Spark er væk.

Mavic Mini har også den fordel, at den blot vejer 249 gram. Det er helt uhørt for en drone af den kvalitet, og det betyder, at du hverken behøver at tage det gratis dronetegn eller registrere dronen. Du skal selvfølgelig stadige overholde de generelle regler og må derfor ikke flyve i byområder uden dronebevis, der koster fra omkring 4300 kroner.

Er du uden for byen, er der til gengæld masser af flyve- og fotoglæde med Mavic Mini. Den lille drone styres nemt ved hjælp af den medfølgende fjernbetjening og en smartphone, og dronen opfører sig langt hen ad vejen som en fuldvoksen Mavic 2 Pro. Selvfølgelig er rækkevidde, kvalitet, optagelser og funktioner på et lavere niveau, men selv i otte-ni sekundmeter fløj den lille drone sikkert rundt takket være den indbyggede gps.

Til prisen er både billeder og video udmærkede, men det dynamiske omfang er – ligesom i kameratelefoner – ret begrænset. Det betyder, at man skal være varsom for ikke at få udbrændte højlys i sine optagelser. Der er dog både eksponeringskompensation og live-histogram til at hjælpe eksponeringen på vej.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Stabil og velfungerende begynderdrone til en god pris, som tager skarpe billeder og videoer på højde med en god smartphone. Mini er nem at styre, og man er hurtigt i luften med den tilhørende app. Begrænset dynamisk omfang. Rækkevidden påvirkes nemt af fx træer.

Specifikationer

Mærke
DJI