DJI Spark Alpine White - Front 3-4

DJI Spark

Hidtil har kameradroner været store og larmende, men det laver Spark om på, og så er den fyldt med imponerende funktioner og et lille reklamestunt.

#Tilbehør #DJI
9.0

DJI Spark er den mindste drone fra mastodonten DJI. Den er ikke meget større end en dåsecola, og den vejer tilmed mindre. Prisen er også relativt lav, for den koster det halve af en Mavic Pro, der hidtil har været den billigste model fra DJI ved lanceringen.

Derfor er det også fair nok, at kameraet ikke kan hamle op med de større modeller. Man må nøjes med video i Full HD, så den flotte 4K-kvalitet fra Mavic og Phantom er der ikke noget af. Kvaliteten er udmærket, men detaljegraden er ikke helt på højde med de bedste smartphones. Det ses dog kun på computer- og tv-skærme.

Stillbilleder er på 12,0 mio. pixels ligesom hos Mavic, men detaljegraden er lidt udfordret, og det dynamiske omfang begrænset. Højlys brænder nemt ud, hvis man kører på Auto, og billeder optages i jpeg og ikke i raw-format, så efterredigeringen er begrænset.

Til gengæld har Spark en masse lækre funktioner som Active Track, der kan følge en person, der eksempelvis løber eller cykler, og holde vedkommende i centrum af billedet, uden at man behøver at styre dronen selv.

Man kan styre dronen med en smart­phone. Det fungerer fint, men vi anbefaler en fjernkontrol. Den kan tilkøbes for 1349 kroner eller i et kit, og med den bliver rækkevidden udvidet fra de kun 70 meter, vi oplevede, til 500 meter i teorien. Vi kom ud på 370 meter.

DJI har gjort et stort nummer ud af, at Spark kan lette, lande og styres med hånden, og det er da også meget sjovt de første par gange, men da rækkevidden her er få meter, er det bare en lille gimmick. Mavic Pro er på mange måder en bedre drone, men til begynderen med et lavere budget er Spark et sjovt, kompetent og udmærket flyvende kamera.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Lille, sjov og god drone. Den tilhørende app er forrygende. Konstruktionen er af høj kvalitet, og kameraet hænger meget stabilt i sit flydende ophæng.
Begrænset rækkevidde uden fjernkontrol. Batteritiden er højst et kvarter. Beherskede detaljer i billeder og video, og de fire arme kan ikke foldes.

Specifikationer

Mærke
DJI