Epson Perfection V550 Photo

Vil du skanne gamle filmbilleder, er Epsons flatbedskanner V550 fristende. Den fjerner støv og tager op til 12 negativer ad gangen, men du slipper ikke for billedbehandling.

#Tilbehør #Epson
8.3

Skanneren fra Epson tiltaler især fotografer, der har gamle dias og negativer liggende. Modsat skannermodulet på de fleste multiprintere kan man nemlig her skanne analogfilm i høj opløsning. Der medfølger en ramme med plads til fire dias eller 12 negativer, og den kunne være smartere konstrueret. Den er besværlig at lukke ordentligt, og filmstrimlerne glider nemt rundt. Til gengæld er det smart, at man kan skanne flere fotos ad gangen. Der er optisk støvfjerner, hvilket er en kæmpe fordel, der sparer én for manuelt kloningsarbejde i billedbehandlingen. Det giver dog længere skanningstider. Uden støvfjerner er et billede skannet i 2400 ppi, svarende til 7,7 mio. pixels, klart på 43 sekunder, mens det med støvfjerner tager tre minutter. Softwaren er god, men den automatiske farvejustering kunne være bedre, og vi måtte ofte efterjustere i Photoshop. Detaljegengivelsen er fin, og der er godt med nuancer i både højlys og skygger. Billederne kommer dog ikke på niveau med dem fra en dedikeret filmskanner.

Konklusion

Skanneren er en forholdsvis billig vej til at digitalisere filmbilleder, og det er en fordel med støvfjerneren, og at man kan skanne mange fotos ad gangen. Filmrammen kunne være bedre, og man skal ofte korrigere farver. Billedkvaliteten er dog fin for en flatbedskanner.

Specifikationer

Mærke
Epson