Focus On Travel Photography

Denne bog er fuld af rejselystne motiver krydret med optagetips. Prisen er lav, men opsætningen fremstår rodet.

#Tilbehør #Focus
8.5

Forlaget Focal Press, der står bag en række fotobøger, har netop udgivet denne bog om rejsefotografi. Forfatteren Haje Jan Kamps er en ivrig rejsefotograf, der i løbet af de sidste to år blot har været hjemme cirka 15 procent af tiden. Motiverne er inddelt efter inspirerende emner som Folk på farten, Landskaber og udsigt samt Fang destinationens sjæl. Hvert kapitel ledsages af optagetips både i forhold til fx lys, farver, kontrast og støj, men også af mere praktisk karakter. Der er også brugt plads på konkrete kameraer, hvilket ikke altid er hensigtsmæssigt, da de hurtigt forældes. Det er positivt, at der er exif-data til de fleste motiver, som dog svinger mellem at være hurtige snapshots og ægte pletskud. Bogen er også kompakt, så man kan have den med under armen.
På næsten alle sider får man et motiv at gå på opdagelse i, og de ledsages af både skråskrift og trykte bogstaver. I starten er det sjovt med denne blanding, men det giver et rodet indtryk og er svært at læse. Til gengæld er prisen lav.

Konklusion

En kompakt og billig rejsebog, der giver god inspiration og optagetips til motiver på farten. Den er lidt svær at overskue, da den forvirrende opsætning giver et lidt rodet indtryk. Pladsen til konkrete kameraer kunne bruges bedre.

Specifikationer

Mærke
Focus