ID/FX FocusMaker

Nyt dansk designet produkt gør det lettere at opnå flotte filmklip med sit spejlrefleks. Produktet er dog mest oplagt til videoentusiasten.

#Tilbehør #ID/FX
8.3

Danske ID/FX aps står bag FocusMaker, der ifølge producenten kan monteres på de fleste spejlreflekser på markedet uden ekstra udstyr. I praksis er der dårligt plads til apparatet på de mindste modellers små objektiver.
Det er forholdsvis let at montere FocusMaker, som består af en pind med referencepunkter og en fokusring, som man monterer på objektivet. Alt er lavet i plastic. Når man har zoomet ind på et motiv, fx i forgrunden, som man vil filme, drejer man fokusringen for at finde skarphedspunktet. Nu kan man markere punktet på ringen ved hjælp af en af de medfølgende justérbare klodser. Derefter vælger man et nyt fokuspunkt, det kan fx være i baggrunden. På den måde kan man opnå bløde bevægelser, når man skifter fokus mellem for- og baggrund.
FocusMaker laver vellykkede videooptagelser, og apparatet henvender sig til semiprofessionelle entusiaster, som vil lave kontrollerede videoindslag og kræver den ultimative billedkvalitet. Prisen er dog i den høje ende.

Konklusion

FocusMaker er oplagt til den semiprofessionelle videoentusiast, for hvem kvaliteten er afgørende. Produktet passer bedst til større spejlreflekser, og det er forholdsvis let at betjene. Prisen er dog en smule høj.

Specifikationer

Mærke
ID/FX