Lexar Professional 2000x SDXC UHS-II 64 GB

Der er for alvor begyndt at ske noget, når det gælder lynhurtige SD-kort. Lexar kalder deres nyeste kort for verdens hurtigste. Vi har testet, om påstanden holder.

#Tilbehør #Lexar
9.2

Lexars nye SD-kort er på papiret verdens hurtigste med skrivehastigheder op til 260 megabytes i sekundet og overførselstider til computeren på op til 300 megabytes per sekund. Kortet understøtter den hurtige UHS-II-standard og hastighedsklassen U3, der sikrer lynhurtige overførselstider. I øjeblikket er der kun to kameraer, som understøtter UHS-II, og som dermed kan få det fulde udbytte af det vilde kort. Det er Fujifilm X-T1 og Panasonic Lumix DMC-GH4. Vi har testet Lexar Professional 2000x SDXC UHS-II med et X-T1 indstillet til serieoptagelse, ligesom vi også har gjort det med sammenlignelige kort. Da vi testede det hidtil hurtigste UHS-II-kort, Toshiba EXCERIA PRO, kunne vi konstatere, at kameraet kunne skyde 25 raw-billeder, før bufferen var fuld, og at den blev tømt på otte sekunder. Tilsvarende klarede det nye Lexar-kort 27 billeder, mens bufferen blev tømt på syv sekunder. Vi testede også et UHS-1-kort fra Transcend, og her kunne man skyde 23 fotos, mens bufferen blev tømt på ti sekunder.

Konklusion

Vi må give Lexar ret – kortet er verdens hurtigste. UHS-II-kortet fra Lexar er derfor det kort, du skal have, hvis du har et kompatibelt kamera og har brug for at udnytte den maksimale hastighed. Prisen er lidt pebret, men på linje med tilsvarende kort fra konkurrenterne.

Specifikationer

Mærke
Lexar