nissin_i60A

Nissin Digital i60A

Lille og alsidig lysmester

af Gearguiden #Tilbehør #Nissin
8.6

Nissins nye i60A er kompatibel med de fleste spejlrefleks- og systemkameramærker. Vi testede den kompakte blitz, der har et ledetal på 60, på et Canon EOS full-frame-kamera og var generelt begejstrede. i60A klarer det meste, men den kan have det svært på gruppebilleder. Til gengæld er størrelsen en stor fordel – i60A er nem at have med og perfekt til systemkameraer. Knapperne og indstillingshjulene er en anelse små, men det er nemt at vælge fx blitzkompensation, som dækker to blænder op og ned. Der er indbygget videolys. Det er fint til nærbilleder, men ved afstande på over to meter kommer det til kort. Blitzen benytter fire AA-batterier. Genopladningstiden skuffer, for den er et halvt sekund, hver gang man har skudt fire billeder i træk ved fuld blitzudløsning. Her er de store modeller fra eksempelvis Canon og Nikon med samme ledetal markant hurtigere.

Det kompakte design, gør blitzen oplagt til ejere af Fujifilm-kameraer, da blitzen  passer perfekt til fx et  Fujifilm X-Pro 2 eller et X-T2. Blitzhovedet kan drejes 180 grader til siden og vippes 90 grader op. Sammen med Nissins nyudviklede transmittere Air 1 og Air R kan blitzen også benyttes trådløst og som slaveblitz i flere grupper. Benytter man blitzen i dagslys kan man vælge High-Sync, hvilket gør det muligt at tage blitzbilleder med lukkertider helt ned til 1/8000 sekund.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Smidig og alsidig blitz til både stillbilleder og videooptagelser. Kontrollen er intuitiv og designet smart og kompakt.
Genopladningstiden er lang. Vi oplevede ikke at få helt samme lysstyrke, som man får fra en større blitz med samme ledetal.

Specifikationer

Mærke
Nissin