Nissin i40

Med i40 har Nissin bevist, at en ekstern blitz ikke skal være stor for at levere kraftfuld præstation. Prisen er tilmed virkelig fin. Man slipper dog ikke for at gå på kompromis.

#Tilbehør #Nissin
8.3

Med i40 tilbyder Nissin en yderst kompakt, men kraftfuld flash. Den vejer kun 203 gram, og med en højde på 8,5 cm er den halvt så høj som Nissins store modeller. i40 kan affyres trådløst som slave og understøtter lukkertider på op til 1/8000 sekund. Trods den lille størrelse er ledetallet 40, og det er tydeligt i praksis, at blitzen næsten hamler op med nogle af topmodellerne. Hvor fx Nikon SB-700 dækker området 24-120 mm, klarer i40 24-105 mm. Desuden kan man med en særlig vidvinkeldiffuser bruge 16 mm, hvilket virker fint. Nissin i40 kan ikke fungere som masterblitz ligesom fx Nikon SB-700. Til gengæld er der indbygget videolys, som kan være fin i en rask vending, men ikke har kraft nok til at oplyse større rum.
i40 styres let via to indstillingshjul, hvor man kan vælge imellem videolys, manuel, slave, auto eller TTL, hvor blitzen styres fra kameraet. Hovedet er fleksibelt, men drejemekanismen er spinkel. Den lave højde gør, at store objektiver vil kaste skygge, når blitzen peges lige ud.

Konklusion

Har man brug for en lille blitz med rimelige indstillingsmuligheder og funktioner, er Nissin i40 et fint valg. Prismæssigt ligger den cirka 700 kroner under Nikon SB700. Man må undvære masterfunktion og ekstra lysstyrke. Størrelsen er oplagt til systemkameraer.

Specifikationer

Mærke
Nissin