Nokia Lumia 1020

Kameraet i denne mobiltelefon har en opløsning på hele 41,3 mio. pixels at gøre godt med, og de bliver udnyttet på en rigtig smart måde. Man må dog vente på herlighederne.

#Tilbehør #Nokia
8.9

Nokias nye telefon har en ny bagbelyst billedsensor, der er større end den i mange kompaktkameraer. Opløsningen er på 41,3 mio. pixels, og alt efter om man optager i 16:9- eller 4:3-format, får man dermed fotos på 33,6 eller 38,2 mio. pixels. Objektivet er udviklet i samarbejde med Carl Zeiss og har billedstabilisering.
Via app’en Nokia Pro Camera får man manuel indstilling af ISO, lukkertid, fokus, hvidbalance og eksponeringskompensation. Desværre kan den faste blænde på F2.2 ikke justeres.
Kameraet gemmer et foto i fuld opløsning samt ét på 5,0 mio. pixels, og selv i den lille version er der flere detaljer, end man får med fx iPhone 5, der laver fotos på 8,0 mio. pixels. I fuld opløsning får man endnu flere detaljer, men tæt på er billederne lidt grynede selv på ISO 100. Man får også godt med detaljer i skygger og højlys i forhold til mange andre smartphones. Eneste anke er, at autofokus er lidt sløv, så der ofte går omkring et sekund, fra man trykker på knappen, til billedet tages.

Konklusion

Windows-telefonen Lumia 1020 giver fotos med et væld af detaljer og et fint dynamisk omfang takket være den store sensor med høj opløsning. Kameraet har gode indstillingsmuligheder, men vi havde gerne set, at autofokus arbejdede lidt hurtigere.

Specifikationer

Mærke
Nokia