Panasonic HX-A500E

Det nye action kamera Panasonic HX-A500E sikrer dig imponerende høj videoopløsning i 4K og har et særpræget design. I øvrigt giver det sin største konkurrent baghjul på to vigtige punkter.

#Tilbehør #Panasonic
7.8

Feltet med action kameraer til 4K er beskedent. GoPro kom først med HERO3, der optager med 15 billeder i sekundet. Panasonics nyhed trækker fra konkurrenten ved at klare 4K med 25 billeder i sekundet. Desuden er den vandtæt ned til tre meter, hvor GoPro skal i et vandtæt hus, hvilket påvirker lyden negativt. På HX-A500E er batteri, kort, skærm og betjening placeret i en enhed for sig, mens kameraet dingler for enden af et kabel, så det kan bæres på flere måder. Vi spændte enheden om armen og satte kameraet om hovedet med et pandebånd.

Billedkvaliteten på både foto og video har neutrale farver og en fin kontrast. Hvidbalancen er sikker, men optagelserne bliver en anelse undereksponerede, og det dynamiske omfang er lille. På foto anes korn selv i dagslys – det ses dog ikke på videooptagelser. Den kraftige vidvinkel giver massiv fortegning.
Ved 4K-optagelser bliver kameraet varmt, den høje opløsning sluger batteri, og billedet bliver ikke så sprødt som forventet.

Konklusion

Panasonic nye action kamera er verdens første 4K-kamera til action med 25 billeder i sekundet, og billedkvaliteten er god for denne type kamera. Den todelte løsning er praktisk, men knap så elegant. For actionentusiaster, der ynder at filme sig selv i øjenhøjde, giver kameraet fin mening.

Specifikationer

Mærke
Panasonic