Photoshop Lightroom 4+5

Et nyt hæfte på dansk giver en grundig indføring i Lightroom. Desværre halter det gevaldigt med illustrationerne.

#Tilbehør #Photoshop
8.2

Forfatteren Michael Karbo er med over 50 udgivelser om fotografering og billedbehandling en rutineret herre, og hæftet her giver da også en solid indføring i de mange muligheder, man har med Lightroom. Det er skrevet til fotoentusiaster, men den nysgerrige begynder kan sagtens følge med og få en fin introduktion både hvad angår organisering og billedbehandling.
Hvert kapitel begynder med en lille introtekst om emner som fx import, justering af lys eller print. Det fungerer rigtig godt, da man her kan se, hvornår funktionerne gør nytte. Mere problematisk er det, at bogens grafiske bokse og skærmskud ofte er alt for små. Værst ser det dog ud på billedsiden, hvor hæftets billeder er ganske uinspirerende og gengivet for mørke. Det er kritisabelt, at netop billedsiden står så svagt i en udgivelse, der forsøger at skærpe interessen for billedbehandling. Hæftets mange tricks fungerer dog glimrende, og vælger man at afprøve dem på sine egne billeder, vil man helt sikkert få udbytte af forfatterens mange gode pointer.

Konklusion

Det dansksprogede hæfte kommer rundt om de mange muligheder for organisering og billedbehandling i Lightroom 4 og 5. Fotoentusiasten vil finde mange gode råd til begge ting, men hæftets illustrationer og billeder er dog for ringe trods den lave pris.

Specifikationer

Mærke
Photoshop