Reflecta, Smartphone Scan

Tyske Reflecta har lavet en sjov skanner til smartphones, hvor man med hjælp fra en app kan skanne film, dias og papirbilleder. Spørgsmålet er, om den kan bruges til noget seriøst.

#Tilbehør #Reflecta
6.9

Der findes meget sjovt udstyr til smartphones, blandt andet denne skanner fra Reflecta. Den fungerer ved, at man installerer den gratis app iPhotojet på sin smartphone, hvorefter telefonen placeres i en holder på toppen af skanneren. Man kan så indsætte film eller dias via en holder i fronten af skanneren. Man kan også skanne papirbilleder i størrelsen 9 x 13 eller 10 x 15 cm. Her bruger man en særlig holder i siden af skanneren. Når maskinen er tændt, og app’en er aktiveret, kan man bestemme, om man vil skanne dias eller fotos. Herefter oplyser en LED-lampe i skanneren det indsatte foto, som så affotograferes af telefonens kamera. Det fungerer hurtigt og nemt. Man skal dog være klar over, at skanneren kun leverer den billedkvalitet, som kameraet kan efterleve. Desuden kommer den slet ikke på højde med rigtige skannere. Reflectas model har sin største berettigelse, når det gælder deling af gamle billeder på fx Facebook, da man med få tryk kan skanne og uploade fotos direkte fra telefonen.

Konklusion

Reflecta-skanneren er mest af alt et stykke sjovt legetøj og kan ikke konkurrere med hverken flatbedskannere eller deciderede filmskannere. Har man brug for at skanne gamle dias eller papirbilleder i en fart for at dele dem på Facebook, er den dog en smart smutvej.

Specifikationer

Mærke
Reflecta