anm_sony_x_p

Sony Xperia X Performance

Få gode detaljer

#Tilbehør #Sony
7.9

Sony slår på, at kameraet har 22,8 mio. pixels, men som standard tager telefonen billeder på 8,3 mio. pixels, hvilket er lidt forvirrende. Opløsningen kan dog sættes op. Farvegengivelsen er god, og eksponeringerne rammes flot. I højeste opløsning får man masser af detaljer i midten, men det kniber i kanterne, og i mørke områder kan detaljerne smelte sammen til store klatter. På høj ISO tager støjreduktionen hårdt fat. Frontkameraet har 13,0 mio. pixels, men igen er vi lidt skuffede over detaljegengivelsen i forhold til opløsningen.

Kamera-appen er simpel. På manuelt program kan man blot indstille hvidbalance og ekponeringskompensation, men ikke lukkertid og ISO. Og så generer det os, at appen tilsyneladende forskønner portrætter ved at udglatte huden, hvilket giver lidt kunstige resultater. Man kan ikke skyde i raw-format.

På siden af telefonen sidder en dedikeret udløserknap til foto. Det kan vi lide, og vi er også glade for den forholdsvis kraftige vidvinkel, der svarer til 24 mm. Autofokus reagerer hurtigt og følger motiver i bevægelse godt. Vi fik dog ikke altid helt skarpe motiver. Skærmen er på fem tommer med Full HD. Uanset indstilling er farvemætningen dog for kraftig.

Konklusion

Lækker telefon, der leverer gode farver og eksponering og har en hurtig autofokus.
Detaljegengivelsen imponerer ikke – specielt i skyggeområder, og ansigter får dukkehud.

Specifikationer

Mærke
Sony