Sony Xperia XZ2 Premium

En flot smartphone med avancerede funktioner. Maksimal ISO er rekordhøj, og så er telefonen vandafvisende. Skærmen er af fin kvalitet. Placering af kameraer er ikke optimal. Ikke den bedste billedkvalitet til prisen. Kan ikke skyde raw, og vi savner billedstabilisering.

af Gearguiden #Tilbehør #Sony
8.3

Mens andre mobilproducenter længe har haft modeller med dobbeltkameraer, er XZ2 Premium Sonys første bud. Det tidligere kantede design er erstattet af runde former, men med sine 15,8 x 8,0 x 1,2 cm og 236 gram er telefonen lidt af en klods.
Telefonen har to kameraer. Det ene er en vidvinkel på 19,0 mio. pixels, mens det andet er et sort-hvidt kamera på 12,0 mio. pixels. Vælger man i Pro-tilstand at bruge begge kameraer, aktiveres tilstanden “Ultrahøj følsomhed”. Her er opløsningen 17,0 mio. pixels. På Auto-indstillingen bruges det sort-hvide kamera til sort-hvide optagelser eller til at tilføre baggrundssløring.
Kameraet klarer sig godt i svagt lys, både til indendørs- og udendørsoptagelser, men selv om lysfølsomheden kan nå rekordhøje ISO 51.200, vil vi nødigt gå over ISO 6400, da støjen ellers bliver for påtrængende. Detalje-gengivelsen når dog ikke de bedste i klassen trods den høje opløsning, men farvegengivelsen er meget fin. Kameraerne sidder lavt, så fingrene let kan blokere, det er stadig ikke muligt at skyde i raw-format, og billedstabiliseringen fungerer kun ved videooptagelse. Skærmen på 5,8 tommer er stor og klar, og så kan den vise 4K HDR-video. Det gør den godt.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Skærmen på 5,8 tommer er stor og klar, og så kan den vise 4K HDR-video. Det gør den godt.

Specifikationer

Mærke
Sony