Sony Xperia XZ3

Telefonen har en virkelig lækker HDR-skærm. Optager fin 4K-video med avancerede muligheder. God eksponering og fine detaljer. Der er stadig ikke mulighed for at optage i raw. Den maksimale ISO-værdi er reelt ubrugelig. Ingen optisk billedstabilisering.

af Gearguiden #Tilbehør #Sony
8.5

Lige som Sony netop havde lanceret deres første smartphone med dobbeltkamera, er de gået tilbage til et enkelt kamera i det nye flagskib XZ3. Den nye smartphone har været på en tiltrængt slankekur, og med sin buede form ligger den godt i hånden. Desværre er kameraet placeret, så man let kommer til at sætte en finger foran.
Med sine 19,0 mio. pixels ligger XZ3 højt i klassen, når det gælder opløsning. Det ses bedst ved lav ISO, hvor man får mange detaljer. Farver er flotte og naturlige, og eksponeringen er generelt god. Man kan tage fotos med en kunstigt sløret baggrund, og det er let at justere effekten efter behov. Det fungerer fint, men opløsningen ryger ned på 8,0 mio. pixels.
Der er desværre ikke optisk billedstabilisering, og som nærmest den eneste producent har Sony stadig ikke åbnet for, at man kan optage i raw-format. Her ville vi gerne have set, om vi i fx Lightroom kunne få mere ud den høje ISO-grænse på 12.800, der lige nu er ubrugelig på grund af massiv støj. Til gengæld tager XZ3 kegler med sin store OLED-skærm på 6,0 tommer med HDR og 1440 x 2880 punkter. Den er virkelig klar og viser billeder med fine detaljer og farver. Videooptagelser bliver rigtig flotte, og man kan optage i 4K med HDR, hvor der er synligt flere detaljer i de mørke områder, mens kontrasten bliver lidt mindre hård.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Videooptagelser bliver rigtig flotte, og man kan optage i 4K med HDR, hvor der er synligt flere detaljer i de mørke områder, mens kontrasten bliver lidt mindre hård.

Specifikationer

Mærke
Sony