Sony Xperia Z1 Compact

Sonys nyeste mobiltelefon kan tåle en tur under vandet og byder på manuelle finesser til fotografen. Kameradelen har flere talenter, men den høje opløsning er ikke en af dem.

#Tilbehør #Sony
8.5

Denne nye Compact-version har nærmest identiske specifikationer med den oprindelige Xperia Z1, blot er skærmen sat ned til 4,3 tommer. Den er vandtæt og kan holde til 1,5 meter ferskvand i 30 minutter, men tåler dog ikke saltvand. Kameraet kan køre med fuldautomatisk eksponering eller et program med manuel indgriben. Det gælder hvidbalance, som automatikken i øvrigt klarer fint, og eksponeringskompensation, som reddede mange modlysbilleder for os. Brændvidden svarer til 24 mm, og objektivet kører konstant på F2.0 og justerer så eksponeringen med lukkertid samt ISO. Det giver korte lukkertider, hvilket er fint i betragtning af den dårlige ergonomi, som en telefon har. Maksimal opløsning er 20,7 mio. pixels, men de mange detaljer overlever ikke støjreduktionen, så vi brugte 8,3 mio. pixels, hvor detaljegengivelsen er fin i billedmidten. Kantskarpheden er beskeden, men godkendt, for en kameratelefon. Der er en effektiv autofokus, der dog kan være søgende på motiver tæt på.

Konklusion

Z1 Compact er en lækker smartphone, hvor vi især er glade for de manuelle muligheder på kameradelen og en fin billedkvalitet på 8,3 mio. pixels. Den højere opløsning skuffer dog en del, men til gengæld er det meget positivt, at telefonen er tætnet mod vand og støv.

Specifikationer

Mærke
Sony