Sony Xperia Z5

Sony Xperia Z5 har et fint kamera, som dog alligevel har et par mangler.

#Tilbehør #Sony
8.8

Sony har udstyret denne smartphone med en ny billedsensor på 22,8 mio. pixels. Det med opløsningen er dog lidt forvirrende, for som standard skyder Z5 billeder på 8,3 mio. pixels. Ved at vælge programmet Manuelt kan man selv justere fx hvidbalance og ISO-værdi, men skruer man op til højeste opløsning, forsvinder muligheden for selv at vælge ISO. Det er også begrænset, hvor meget man får ud af at vælge højeste opløsning, for detaljegraden er næsten den samme som ved de 8,3 mio. pixels – man kan naturligvis zoome lidt tættere ind på de 22,8 mio. pixels, men detaljerne er mere uldne. Ved direkte sammenligning med iPhone 6 fik vi ofte lidt bedre detaljegengivelse med Apples et år gamle telefon. Kameraet i Z5 eksponerer dog rigtig godt, og farvegengivelsen er fin, omend lidt til den kølige side. Autofokus er hurtig og præcis, og en smart detalje er, at man kan pege på skærmen og lægge fokus og tage billedet på én gang. Op til ISO 1600 er der fint styr på billedstøjen, hvorefter der kommer en del korn, men kameraet klarer svagt lys fint. Flere andre smartphones giver mulighed for at skyde i raw-format, men endnu ikke Sony. Det havde vi gerne set her.

Konklusion

Xperia Z5 har en hurtig autofokus, og det er nemt at lægge skarpheden i billedfladen. Fin eksponering og udmærkede farver.
Detaljegengivelsen er ikke i top trods høj opløsning. Sonys app til kameradelen er lidt forvirrende, og man farer nemt vild.

Specifikationer

Mærke
Sony