XIRO Xplorer V

Lidt af en rodebutik

#Tilbehør #XIRO
6.8

Kinesiske DJI sidder med god grund tungt på markedet for kameradroner, og nu prøver landsmændene fra Xiro at komme ind i kampen. Mens en Phantom 3 fra DJI leveres så godt som flyveklar, skal man med denne model selv montere kameraet med mere. Manualen er håbløst rodet, og det betød, at vi havde problemer med at få dronen i luften. Både fordi kalibreringen er besværlig, og fordi man modsat konkurrenten skal starte motorerne manuelt. Da først dronen efter møje og besvær kom i luften, blev det hele noget sjovere. Den flyver nogenlunde lige så godt som en Phantom 3, men står ikke helt så stille i luften. Billederne er på højde med et ti år gammelt kompaktkamera – ikke langt fra konkurrenten. Begrænsede detaljer, men o.k. farver. Video er i Full HD, ikke 4K. Her er kvaliteten rimelig god. Den tilhørende app er desværre ustabil, så Xiro er endnu ikke på højde med DJI.

Konklusion

Landingsstellet kan slås sammen, så dronen fylder mindre, når den ikke er i brug. Har relativ høj opløsning på 14,0 mio. pixels. God fjernbetjening.
Samme pris som Phantom 3 Advanced, men er mindre stabil i luften og mellem app og drone. Elendig manual. Billederne har kraftig fortegning.

Specifikationer

Mærke
XIRO