Yuneec Mantis Q

Markedet for kameradroner flyver kun i én retning i disse år, men nu sker der noget. DJI får endelig tiltrængt konkurrence. I hvert fald på papiret.

af Gearguiden #Tilbehør #Yuneec
5.6

Yuneec Mantis Q gjorde os oprigtigt talt glade, da den blev lanceret. Mastodonten DJI sidder nemlig på verdensherredømmet, når det gælder droner, og selv om de gør det fortrinligt, så savner vi konkurrence til glæde for forbrugerne. Yuneec har været med siden 1999 og har i princippet haft et forspring på syv år i forhold til DJI. Mantis Q ser da også ud til at give DJI’s lille drone, Spark, tæt kamp i de højere luftlag. Yuneec trumfer med både 4K-video og en batteritid på omkring en halv time per flyvning. Det er dobbelt så meget som Spark, og prisen er stort set den samme. Desuden kan man folde armene ind på Q, så den fylder mindre end den ellers kompakte Spark.
Desværre fandt vi hurtigt ud af, at der stadig er god grund til, at DJI sidder tungt på tronen. Trods utallige forsøg og opdatering af softwaren lykkedes det os aldrig at kalibrere kompasset i Mantis Q. Vi dristede os til at flyve alligevel, og som oftest lettede dronen faretruende skævt, da den ene motor var længere om at komme i omdrejninger end de tre andre. Da så først Mantis Q kom i luften, følte vi os konstant utrygge. Dronen flyver ustabilt sammenlignet med de bedste konkurrenter, og de upræcise joysticks på fjernkontrollen gør ikke arbejdet nemmere.
Billedkvaliteten trækker også karakteren ned. Både foto og video byder på sløje detaljer og minder om det, man fik med en mobiltelefon for mindst fem år siden. Optagelserne hopper og danser, for den digitale stabilisering er elendig. Til gengæld leverer batteriet den lovede flyvetid, hvilket er markedets klart bedste i prisklassen.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Proppet med funktioner og flotte specifikationer. Det hele er pakket ind i en drone, der kun vejer 480 gram, og som kontrolleres via en udmærket app.

Flyver ustabilt, ikke alle funktioner virker optimalt, og billedkvalitet samt stabilisering er på et skuffende lavt niveau. Savner også kollisionssensorer.

Specifikationer

Mærke
Yuneec